Fotbalul este un sport foarte violent și nu este neobișnuit ca jucătorii să sufere accidentări. Aceste leziuni pot varia de la dureri minore la oase rupte și contuzii. Unele dintre cele mai frecvente leziuni de fotbal apar la cap, gât, picioare, glezne, încheieturi și nas. Alte leziuni comune includ entorsele și tulpinile. Cele mai frecvente leziuni ale picioarelor apar la gleznă și genunchi. Cel mai frecvent tip de entorsă este o entorsă de ligament interior.
Fotbalul poate fi jucat de jucători de toate vârstele și mărimile. Deși jocul este jucat în mare parte de bărbați, și femeile au început să joace. Mingile de fotbal au fost inventate în China și au fost inițial pline cu moloz. Mai târziu, mingi de fotbal au fost fabricate din vezica de porc. Astăzi, mingile de fotbal sunt fabricate din latex și piele sintetică. În plus, terenurile de fotbal trebuie să aibă cel puțin 100 de metri lungime și 50 de metri lățime.
Contactul este, de asemenea, comun în jocurile de fotbal. Jucătorii sprintează după minge cu viteză mare, ceea ce facilitează ciocnirea accidentală cu alți jucători. Chiar și o lovitură minoră poate duce la răni grave. Colegiul Regal de Podologie raportează că în sezonul 2018-2019 sunt 2,3 accidentări pe meci. Cu toate acestea, contactul nu este rău intenționat sau intenționat.
Trusa de fotbal s-a schimbat drastic din primele zile ale sportului. În primele zile, jucătorii purtau cizme grele și rigide din piele și cămăși groase din bumbac. Cu toate acestea, în secolul al XX-lea, echipamentul de fotbal a devenit mai ușor și mai scurt. În plus, progresele în producția de îmbrăcăminte au permis fibre sintetice mai ușoare și modele mai complicate. Tricourile de fotbal au început să afișeze și reclame. Cluburile au vândut și replici ale tricourilor lor, ceea ce a generat venituri mari.
Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal